Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis

Binnen en buiten met aandacht verbonden

Het Psychiatrisch Ziekenhuis Bethaniënhuis is gespecialiseerd in de acute (crisis)opvang en behandeling van volwassen personen met psychische problemen. Het ziekenhuis biedt diverse behandelmogelijkheden aan in voltijdse hospitalisatie, dagbehandeling, nazorg en poliklinisch.

Vanuit een christelijke visie op mens en samenleving en met respect voor de eigenheid, waardigheid en privacy van elke patiënt streven wij naar een volwaardige zorgverlening die afgestemd is op de hele mens (psychisch, fysisch, sociaal, zingeving).

Dagbehandeling KoraalPC Bethanië Zoersel

Op dagbehandeling bieden wij patiënten een groepstherapeutisch aanbod of een combinatie van groeps- en individuele therapie, naargelang de oriëntering na het intakegesprek.

Onze behandeling en begeleiding zijn gericht op het realiseren van een levenssituatie die zoveel mogelijk aansluit bij de verwachtingen en wensen van het individu. We houden rekening met de specifieke mogelijkheden en beperkingen. Zo kan men nieuwe ervaringen opdoen en wordt men geholpen om zijn/haar problemen op een andere manier aan te pakken. Daarnaast zijn we ook een steunvlak waar men rust, veiligheid, vertrouwen en zorg zal vinden, maar waar we tegelijkertijd ruimte bieden om te experimenteren en om samen met de patiënt een weg te zoeken naar mogelijkheden na de dagbehandeling bv. Terug gaan studeren, werken, vrijwilligerswerk,….

 

Contactpersoon emailadres
Miranda Anthonis miranda.anthonis@emmaus.be

 

Dagbehandeling Boomgaard

Zorgeenheid Boomgaard is het dagziekenhuis voor mensen met een langdurende en ernstige psychiatrische problematiek.

Het dagziekenhuis is een ‘erg levendige en inspirerende plek’ waar mensen kunnen aansluiten op de manier die hen het best ligt. De werking wordt opgezet en uitgebouwd in samenspraak met de patiënten waardoor zij mee verantwoordelijk worden voor het creëren van een milieu waarin zij zich thuis en gesteund voelen. Het dagziekenhuis werkt in een netwerk samen met de andere rehabilitatie-eenheden van het ziekenhuis en in het bijzonder met de opname-eenheden. De keuze voor continuïteit van zorg en zorg die wordt verpersoonlijkt door ‘vertrouwde gezichten’ wordt hier erg concreet.

 

 

Contactpersoon emailadres
Inge Gevaert inge.gevaert@emmaus.be

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s