Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel

PC Duffel

PC Duffel is een professioneel & universitair opname- en behandelcentrum in een groene omgeving tussen Antwerpen en Mechelen.

Als gespecialiseerd diensten- kennis- en opleidingscentrum biedt het zowel acute (crisis)opvang en behandeling als zorg op middellange en lange termijn aan volwassenen met psychiatrische problemen in voltijdse hospitalisatie, poliklinische raadpleging, dagbehandeling, beschut wonen of psychiatrische verzorging.Psychiatrisch Ziekenhuis Duffel

Het psychiatrisch ziekenhuis biedt zorg op maat. Respect voor zelfstandigheid en ontwikkeling van de patiënt staan centraal. Een door de patiënt mee aangestuurd behandelplan is de rode draad doorheen de behandeling.

Dagbehandeling Arkel

Arkel richt zich tot volwassenen met psychische en relationele problemen en biedt intensieve therapie in dagvorm.

De therapie kan een alternatief of een aanvulling zijn voor ambulante therapie of het kan een vervolg zijn op een voltijdse opname.

Er zijn vier verschillende groepen, elk met een eigen behandelprogramma, behandeldoelen en behandelmethode.

In de Dialectische Gedragstherapie-groep is het programma opgebouwd rond een vaardigheidstraining voor mensen met een borderlinepersoonlijkheidsstoornis. In de training leert de patiënt vaardigheden om emoties, gedrag en gedachten te ‘beheren en te beheersen’.

In de Psychotherapiegroep werkt de patiënt aan bewustwording en verandering en ligt een grote klemtoon op de groepswerking. Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de complexiteit van de context en de unieke kenmerken van de patiënt.

De Versterkende Groepen zijn gericht op mensen met een zekere kwetsbaarheid waarbij de nadruk ligt op het verhogen van draagkracht en het verminderen van draaglast. Er wordt aandacht besteed aan structuur en goede zelfzorg. De patiënt zoekt samen met het behandelteam naar manieren om verschillende sociale rollen terug op te nemen en naar mogelijkheden om opnieuw mee te kunnen draaien in de maatschappij.

 

Contactpersoon emailadres
Tom Baeten tom.baeten@emmaus.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s