Studiedagen

Op welke stoel zit jij?

23 november 2017, Onze Lieve Vrouw te Brugge

De sector van de geestelijke gezondheidszorg is in volle beweging. Misschien zo sterk in beweging dat jij niet meer weet of psychiatrische deeltijdbehandeling nog wel een plaats heeft binnen de geestelijke gezondheidszorg en zo ja, welke plaats ? Voor wie ? Welke (aanvullende) meerwaarde biedt deeltijdbehandeling ?

Dit is geen bed

23 oktober 2014, Psychiatrisch Centrum Duffel

De voormiddag bracht verschillende boeiende lezingen over de plaats van de dagbehandeling binnen artikel 107. De namiddag gaf weer wat dit effect is op verschillende doelgroepen. De powerpoints van deze lezingen en workshops vindt u hier terug.

En waar halen jullie de mosterd vandaan?

15 oktober 2010, Psychiatrisch Centrum Duffel

En nu eens over onszelf

30 mei 2008, Provinciaal Vormingscentrum Oostmalle

De CPD studiedag van 2008 vond plaats op vrijdag 30 mei in het Provinciaal Vormingscentrum van Oostmalle. De studiedag kreeg als titel mee “En nu eens over onszelf” en handelde over de zorg van een team voor het team. De stuurgroep had voor het plenaire deel Dr. Marc Hebbrecht en Myriam Van Gael uitgenodigd. In de namiddag stonden vier workshops geprogrammeerd. Het volledige programma evenals de syntheseteksten van zowel Myriam Van Gael als Dr. Marc Hebbrecht zijn hier te bekijken in pdf file.

Family Matters

17 november 2006, provinciaal vormingscentrum Oostmalle

Op vrijdag 17 november 2006 vond de CPD studie- en contactdag plaats onder de titel ‘family matters’ waarbij de schijnwerpers gericht stonden op de familie als wezenlijk onderdeel van de levenscontext van cliënten .Voor cliënten in deeltijdbehandeling is familie of breder gesteld het thuismilieu een belangrijke medespeler, ondersteuner in het kunnen blijven vervullen van sociale en maatschappelijke rollen… In het plenaire voormiddaggedeelte bracht professor Chantal Van Audenhove in haar lezing een overzicht van het belang van mantelzorg door familie. Mia Leysen stond in haar lezing stil bij beroepsethische knelpunten bij het werken met families… In het namiddaggedeelte werden verschillende werkgroepen gegeven door medewerkers van diverse voorzieningen aangaande concrete voorbeelden en toepassingen m.b.t. familiegerichte aandacht…

Buitenspel

22 oktober 2004, Provinciaal Vormingscentrum Oostmalle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s